31 Ocak 2015 Cumartesi

Chia Tohumu(Çekirdeği) Nasıl Yenir

Chia Tohumu bütün yada öğütülmüş olarak tüketilebilir.İsteğe göre öğütülmüş yada tane halindeki 1 tatlı kaşığı chia çekirdeği sabah yoğurda karıştırılarak tüketildiğinde posalı bir besin olduğu için diyette kişinin daha fazla süre tok kalmasına yardımcı olur.Yine chia tohumu salatalara serpilerek tüketilebileceği gibi pilav yada dolma içlerinede karıştırılıp yenilebilmektedir.Chia tohumunun yemeklerde tad bozma gibi bir etkisi yoktur.
Ayrıca chia çekirdeği diyet hamur işlerinin içinde öğütülmüş olarak yada tane halinde poğaça v.s. habur işlerinin üzerinede tıpkı haşhaş gibi serpilerek tüketilebilmektedir.
Chia çekirdeği vücutta detoks için ve yine açlık hissini bastırmak için şu şekilde de kullanılabilir;
2 tatlı kaşığı chia çekirdeği 1 subardağı ılık suda 10 dakika kadar bekletildikten sonra hem su içilir hemde içine ilave ettiğiniz chia tohumu yenir.Böylelikle suda şişen chia tohumları sizi daha fazla tok tutacaktır.Tabi chia tohumu sadece zayıflama amacıyla kullanılmaz içerisindeki vitamin ve minerallerden de isitfade etmek amacıyla tüketilir.Aşağıda resimde görüldüğü üzere chia tohumu çeşitli meyve kokteyllerinin ve pürelerininde içine karıştırılarak tüketilir.Böylelikle chia çekirdeği ile çeşitli lezzetlerde elde edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder